Blauwe neuronen. Sneller Herstel

Het Centre of Expertise (CoE) Sneller Herstel verbetert met praktijkgericht onderzoek de revalidatiezorg, welzijn en participatie. Het CoE werkt samen met netwerkpartners op duurzame wijze aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken rondom deze onderwerpen.

Wil je meer weten?

Heb je interesse in meer resultaten van ons en onze netwerkpartners? Of overweeg je zelf partner te worden van ons CoE Sneller Herstel? Neem voor deze en andere vragen gerust contact met ons op. Ook voor post-hbo en curssussen helpen wij u graag verder.

Hans Kerstens
E Snellerherstel@han.nl
 

Hans Kerstens, programmamanager Centre of Expertise Sneller Herstel

Wat doen we?

Dankzij duurzame samenwerkingen met netwerkpartners, fungeert het CoE Sneller Herstel als motor voor kennisontwikkeling en innovatie met betrekking tot revalidatiezorg en welzijn en participatie van burgers. Deze vindt per definitie plaats in de driehoek: onderwijs, onderzoek en het werkveld. 

We richten ons ook op missievisie ondersteuning, praktijkgericht onderzoek en Participatief Actieonderzoek (PAO). Ook innovatie, implementatie en dissemineren (het beschikbaar stellen en ontsluiten van andere onderzoekzoeksresultaten dan onderzoeksgegevensbehoort tot de mogelijkheden. Daarnaast bieden we scholing aan (post-hbo, projectonderwijs). 

Afhankelijk van de vraag verschilt de samenstelling van het projectteam.

Docent helpt studenten en legt wat uit met behulp van een blaadje.

Hoe doen we dat?

Onderzoeksvragen werken we in een onderzoeksleerlijn samen met de partner uit. Voor studenten die we inzetten een kansrijk fieldlab.

We creëren een learning community van innovatoren waardoor innovatoren en partners binnen het CoE van elkaar leren en elkaar inspireren. Hierdoor ontstaat een grotere massa aan innovatiepotentieel en -repertoire en wordt het netwerk vergroot. Hierdoor kunnen we opbrengsten makkelijker in andere praktijkcontexten toepassen.

Het praktijkveld indentificeert en definieert maatschappelijke vraagstukken. De netwerkpartners uit de driehoek pakken deze gezamenlijk op vanuit hun eigen expertise en belangen. Hierin zijn alle partners gelijkwaardig en kan het initiatief en de regie in wisselende handen zijn. 

Maak kennis 

Ons team

Hans Kerstens

Programmamanager Sneller Herstel/innovator bij Siza NAH-T en Klimmendaal
Portretfoto Hans Kerstens voor website Centre of Expertise Sneller Herstel

Koen Dortmans

Innovator bij Nijmegen Noord
Portretfoto Koen Dortmans voor website Centre of Expertise Sneller Herstel

Sandra Jellema

Innovator bij Brakkenstein en Attent
Portretfoto Sandra Jellema voor website Centre of Expertise Sneller Herstel

Barbara van der Meij

innovator bij Radboudumc
Portret van Barbara van der Meij.

Joost Seeger

Innovator bij Radboudumc
Portretfoto Joost Seeger voor website Centre of Expertise Sneller Herstel

Niki Stolwijk

Innovator bij SMK
Portretfoto Niki Stolwijk voor website Centre of Expertise Sneller Herstel

De onderzoekers van de HANSanne Cobussen
Coverbeeld vrouw met loep, onderzoekers van de HAN (NH)
Illustratie van hoofd met hersenen
Foto bij nieuws over toekenning PD rondom NHA
Foto Master Academie Educatie. 3 masterstudenten werken samen en kijken op een laptop.
Foto van Lilian Beijer, Yvonne de Haan en Geert Frederix nadat ze zijn geinstalleerd als lector voor het lectoraat Digitale Transformatie in de Revalidatiezoorg
PZW Presenteert symposium juni 2024.

Projecten

Het vervolg

Om maximale impact te generen is het van belang dat we de opbrengsten binnen het samenwerkingsverband dusdanig doorontwikkellen dat we deze kunnen implementeren in (andere contexten van) revalidatiezorg, de beroepspraktijk en het beroepsonderwijs. Daarmee dragen de activiteiten bij aan de realisatie en versnelling van maatschappelijke transities. 

Resultaten

De actieve en intensieve participatie van de deelnemers uit de driehoek en kennisdeling van de innovatieve opbrengsten uit de projecten resulteert in:

  • triggers om professionals, onderzoekers, studenten en docenten aan te zetten tot levenslang leren en innoveren;
  • versterking van de samenwerking binnen het CoE SH;
  • vergroten van de impact van de opbrengsten van de activiteiten.

De impact

Doordat een docent-onderzoeker als innovator participeert in de beroepspraktijk van de netwerkpartner en samen met de partners innoveert, sluiten de ontwikkelde producten en inzichten aan bij de koers en urgentie van de desbetreffende instelling. De innovatoren geven sturing aan de ontwikkeling van up to-date-onderwijs en scholingsactiviteiten ten behoeve van zorgprofessionals in de beroepspraktijk.

Doordat de netwerkpartners de opbrengsten van de samenwerking direct ervaren, stimuleren we de onderlinge samenwerking tussen partners. Dit versterkt de toepassing van de opbrengsten in andere contexten van de beroepspraktijk en kunnen we gezamenlijk continu nieuwe vraagstukken identificeren en oplossen.

Innovatoren van het Centre of Expertise Sneller Herstel participeren en innoveren samen met netwerkpartners in de beroepspraktijk