Master Mind

"Dat wat je doet, is dat ook het juiste?"

Master Mind lampje

Wie de Master Musculoskeletale Revalidatie volgt om ‘trucjes’ te leren komt bedrogen uit. Kritisch nadenken, onderzoeken en volop reflecteren, dat leer je wél volgens Kirsten van der Geer. Ze startte zonder aarzelen met de deeltijdmaster en het bevalt haar goed. De mastertitel heeft ze bijna op zak.

Waarom heb je gekozen voor een master?

“Ik ging na mijn Bachelor Fysiotherapie aan het werk bij een orofaciaal fysiotherapeut in Leeuwarden, daar werk ik nog steeds. Mijn leidinggevende kwam al snel met de vraag of ik me wilde specialiseren in de orofaciale fysiotherapie, door de Master Muskuloskeletale Revalidatie te volgen. Hij was zelf 1 van de slechts 3 fysiotherapeuten in de regio Friesland met deze specialisatie en had het te druk met het patiënten aantal. Mijn specialisatie is dus straks niet alleen een meerwaarde voor mezelf, maar ook voor zijn praktijk.”

Master Mind - Kirsten van der Geer

Was je al lang aan het werk toen je begon met de master?

“Na de bachelor heb ik ongeveer een half jaar gewerkt, voordat de master startte. Heel goed heb ik er trouwens niet over nagedacht. Ik dacht: ik start gewoon en zie wel hoe het loopt. Gelukkig heeft dat goed uitgepakt en kan ik het combineren met mijn werk in de praktijk. Ik vond deze specialisatie al interessant, ook doordat mijn partner tandarts is. Het is niet zo dat we het er thuis steeds over hebben, maar het is wel erg handig om vraagstukken te kunnen bespreken.”

Je combineert werk en studie, hoe gaat dat?

“Dat gaat prima. Jaren geleden heb ik een studie Filosofie gedaan. Ik denk dat de master mij door mijn universitaire vooropleiding wel iets minder tijd kostte dan gemiddeld. Het voelde voor mij niet zwaar, al was het wel eens lastig dat het schoolwerk in de zomervakantie gewoon doorliep bijvoorbeeld. Ook woon ik in het noorden van het land en had dus wel wat reistijd. Eens in de 2 weken ging ik naar de HAN, gelukkig kon dan ik bij vrienden in Nijmegen eten. Zo was het voor mij goed te combineren met mijn werk. Op dit moment zit in de afrondende fase, ik hoop eind juni mijn mastertitel te behalen. Deze fase bestaat uit het maken van een uitgebreid portfolio, er komt veel reflectie bij kijken en dat is best een klus. Misschien kan dit portfolio wat meer in de hele master geïntegreerd worden, maar je kunt ook niet helemaal voorkomen dat je nog een eindsprintje moet trekken.”

Je leert tijdens deze master kritisch na te denken, dingen uit te zoeken.

Wat vind je waardevol aan deze master?

“Het 1e jaar was gericht op algemene ontwikkeling en was nog niet datgene waar ik voor kwam. Vanaf het 2e jaar kwam de verdieping. Je leert tijdens deze master kritisch na te denken, dingen uit te zoeken. Dat wat je doet, is dat het juiste? Het masterniveau dat je behaalt, zit ook echt hierin. Het is geen opleiding waar je trucjes leert, dat vind ik heel prettig. Ik vond het interessant om te leren over goed onderzoek, iets wat in dit vakgebied een lastig onderwerp is. Het lijkt me interessant om daar ooit iets mee te doen, bekijken hoe je beter onderzoek kunt doen. Wat ik ook heel waardevol vind is het leren van je medestudenten en natuurlijk van docenten. Als fysiotherapeut werk je regelmatig samen met andere disciplines, dus ook daar was aandacht voor.”

Is deze master een aanrader?

“Ja, wat mij betreft zeker. Bedenk van tevoren wel goed wat je zoekt. Tijdens deze master leer je zelf nadenken en onderzoeken, dus wie zoekt naar trucjes zit hier op de verkeerde plek. Er is veel aandacht voor kritisch reflecteren, je bent dus ook niet altijd in de praktijk bezig. Als je je netwerk wilt uitbreiden, dan is deze master ook iets voor jou.”

Wat ga je doen als je je titel binnen hebt?

“Als ik mijn master gehaald heb ga ik eerst lekker op vakantie. Verder ga ik voorlopig nergens heen. Ik heb een fijne werkplek en kan daar iedere dag mijn kennis in de praktijk brengen. Ik ben blij dat er straks weer meer tijd komt voor sport en vrijwilligerswerk, dat heeft op een lager pitje gestaan de afgelopen tijd.”

Meer lezen?

"Ik weet nu dat ik dit kan: mezelf ontwikkelen"

Het volgen van de master Pedagogiek heeft Esther Nijmijer meer zelfvertrouwen gegeven. "Ik weet nu van mezelf dat ik dit kan. En straks heb ik een papiertje, dat mij helpt om breder te gaan kijken. De master is een echte aanrader."

Master Mind Esther Nijmijer

“Hard werken en extra wiskundelessen"

De master Engineering Systems volgen met haar vooropleiding, betekende hard werken en extra wiskundelessen volgen. Iris Fleumer wist het zeker: hier ga ik voor. In de praktijk blijkt de master nog interessanter dan verwacht.

Master Mind Iris Fleumer

"Een goed netwerk is zó belangrijk"

Volop beroepsmogelijkheden en verdieping, dat brengt de master Matthijs. "Waar de bachelor meer gericht is op: wat is DNA, hoe werkt een cel en de verschillende lab-technieken, is de master uitgebreider en verdiepend."

Een foto van masterstudent Matthijs Kersten. Bij het interview in de rubriek Master Mind. Geplaatst door HB.

"Blijven leren is de rode draad in mijn leven"

Yara Kikken uit Valkenswaard begon in september met de 2-jarige deeltijd-master Sport- en Beweeginnovatie. Iedere vrijdag heeft ze les op Papendal: “Een fantastische locatie om colleges te volgen."

Een foto van masterstudent Yara Kikken, voor bij een interview. Geplaatst door HB.

"Met deze master word ik een beter fysiotherapeut"

Een master biedt verdieping in je vak én volop nieuwe kansen. Dat laat Lukas Vorstermans zien, hij volgt de master Musculoskeletale Revalidatie.

Een foto van Lukas Vorstermans. Hij is masterstudent en wordt geinterviewd. Geplaatst door HB.

"Dit is het beroep dat bij me past"

Jill Muijrers uit Landgraaf koos voor een unieke masteropleiding bij de HAN: Physician Assistant. Een relatief nieuw beroep, naast de vertrouwde arts en verpleegkundige.

"Ik krijg tools om me steviger neer te zetten"

Kim Stuffers uit Scheveningen zoekt het graag verderop. Via omwegen kwam ze uit bij de HAN. Daar vindt ze de nodige verdieping: persoonlijk en voor haar sport.

Een foto van geinterviewde Kim Stuffers, masterstudent bij de HAN. Geplaatst door HB.

"Ik zeg mijn baan op om deze master te doen"

Stoppen met werken, omdat je alles uit je masteropleiding wilt halen. Job Allemekinders volgt de unieke masteropleiding Circulaire Economie bij de HAN.

Een foto van Job Allemekinders, masterstudent bij de HAN. Geplaatst door HB.