Pitstop XL: Fit door de nacht

Beeldmerk voor de Pitstop XL Fit door de nacht. Kantoorgebouw in de nacht, verlicht.

Nachtwerk is topsport. Dat weten nachtwerkers als geen ander, zoals in de zorg, beveiliging, horeca, productie en detailhandel. Hoe kom je ‘fit’ door de nacht, bevorder je het herstel na een nachtdienst en beperk je gezondheidsrisico’s op de langere termijn? Dat ontdek je tijdens Pitstop XL.

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
HAN Campus Arnhem
Ruitenberglaan 31
Arnhem

Deelname
Kosteloos

Nachtwerk verstoort het dag- en nachtritme en geeft op den duur een groter risico op ziekten. De sprekers tijdens deze Pitstop XL laten zien aan welke knoppen je kunt draaien om gezondheidsschade te verminderen of te voorkomen: zoals inzicht in je biologische klok, slaap, voeding en slim roosteren. 

We brengen de wetenschap naar de praktijk. Dit doen we in samenwerking met de StAZ en SoFoKleS, vanuit het MDIEU-project van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Je krijgt praktische handvatten, dus: hoe zet je nachtwerk op de kaart binnen je organisatie en wat wordt de concrete aanpak voor méér duurzame inzetbaarheid?

Ontdek het programma

OCHTEND

9.30 – 9.45 uur: 
Inloop
9.45 – 10.00 uur: Welkomstwoord
10.00 – 11.00 uur: Kennissessie ‘Chronobiologie’ - spreker: Marijke Gordijn
11.00 – 12.00 uur: Kennissessie ‘Het ritme van eten’ - spreker: Elly Kaldenberg
12.00 – 13.00 uur: Lunch & netwerken

MIDDAG

13.00 – 14.00 uur: Kennissessie ‘Van theorie naar praktijk, hoe pak je het aan?’ - spreker: Yvonne Boonen
14.00 – 15.00 uur: Kennissessie ‘Tactische en operationele personeelsplanning’ - spreker: Jan de Leede
15.00 – 16.00 uur: Kennissessie ‘Innovatie, veranderkunde en roosteren in de nachtdienst’ - spreker: Henk-Jan Messchendorp
16.00 – 17.00 uur: Borrel & netwerken

 

Je kiest zelf of je de hele dag aanwezig bent, of aansluit bij één of meerdere sessies. Dat kun je aangeven in het inschrijfformulier.

Voor wie is de Pitstop XL?

Deze Pitstop XL is voor iedereen die te maken heeft met nachtwerk, in wat voor sector dan ook. Nachtwerkers zelf, en denk ook aan planners, medewerkers, HR-professionals en managers.