Afscheid Lectoraat Volwaardig Leven met Autisme

volwassenen die elkaars hand kruiselings vasthouden

Op 1 november 2008 ging het lectoraat Levensloopbegeleiding bij Autisme van start, een initiatief van het Leo Kannerhuis en de HAN. Na precies 16 jaar stopt het lectoraat, inmiddels bekend onder de naam Volwaardig Leven met Autisme. Tijdens deze middag nemen we afscheid van het lectoraat.

In de afgelopen 16 jaar heeft Jan-Pieter Teunisse het Lectoraat Volwaardig Leven met Autisme onder zijn hoede gehad. In die jaren werkte het lectoraat onder andere samen met drie TOPGGz-autismecentra: Leo Kannerhuis, Karakter en Dimence. Op de allerlaatste dag van het lectoraat - 31 oktober - worden 16 rijke jaren gevierd met een theatervertelling! Zien we jou tijdens onze laatste bijeenkomst? Iedereen is welkom! 

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
HAN Campus Nijmegen
Kapittelweg 33
Nijmegen

Deelname
Gratis

Programma

De afscheidsmiddag is op donderdag 31 oktober op de HAN-locatie Kapittelweg 33 in Nijmegen (Lokaal A0.05).

  1. 14:30

    Ontvangst met koffie en thee | Blauwe Banken K33

  2. 15:00

    Openingswoord | A0.05

  3. 15:10

    Theatervertelling 'Over Droom en Daad' | A0.05

  4. 16:30

    Borrel | Blauwe Banken

Over droom en daad (en alles ertussen) 

Over het programma

Op de allerlaatste dag  van het lectoraat – 31 oktober 2024 - worden 16 rijke jaren lectoraat gevierd met een vertelling: Over Droom en Daad (en alles wat daartussen zit). Voor zijn intreerede in 2009 vroeg Lector Jan-Pieter Teunisse aan drie deelnemers van de theaterwerkplaats van het Leo Kannerhuis hun toekomstdroom aan hem te schrijven, hoe ze zichzelf over een aantal jaren graag zouden zien. Hij heeft hun dromen als rode draad voor zijn lezing gebruikt, en de theatergroep heeft op basis van die dromen een korte voorstelling gemaakt die vóór de lezing op de HAN werd gespeeld.

Linda, één van die deelnemers, speelt nog steeds bij de theaterwerkplaats (inmiddels Kazou). Wat is er van haar dromen terecht gekomen? Welke dromen heeft zij nu? Welke dromen had Jan-Pieter toen hij als lector begon? Wat heeft het lectoraat voor mensen met autisme betekent? Hoe kijkt hij naar de toekomst?

Zoals het lectoraat  in het project Enactive Mind Autisme op zoek gaat naar ‘scharnierpunten’ in het leven van mensen met autisme, zo vertelt Jan-Pieter over belangrijke scharnierpunten van het lectoraat. Momenten die bepalend waren voor zijn visie op autisme, onderzoek en autismezorg. Het gaat over de belevingswereld van mensen met autisme, over betekenisgeving, over droom en daad, en alles wat daar tussen zit.

Jan-Pieter vertelt dit verhaal samen met Kazou en een aantal speciale leden uit zijn eigen ‘resourcegroep’, mensen die hem helpen er een mooie middag van te maken.

Meer weten?
 

Contact

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het Lectoraat Volwaardig Leven met Autisme. Wil je meer weten over de bijeenkomst of het Lectoraat neem dan contact met ons op. 

lector Volwaardig Leven met Autisme Jan-Pieter Teunisse