Students smiling at each other

Inclusie, verbinding en diversiteit zijn belangrijke onderwerpen voor professionals in het sociaal domein. Maar hoe geef je daar nu handen en voeten aan? En waar loop je tegen aan? Dat is te zien in Vriendschap, de film.

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
HAN Campus Nijmegen
Kapittelweg 33
Nijmegen

Deelname
Gratis

Kom naar de vertoning van Vriendschap de film

Vriendschap de film gaat over de bevordering van vriendschap tussen jongeren met en zonder beperking. Aanleiding voor het maken van de film is de sluiting van het Dominicus College in Nijmegen. De Monnikskap, een havo/vwo opleiding voor leerlingen met een beperking vormde samen met het Dominicuscollege een inclusieve school. De Monnikskap moest dus op zoek naar een andere school om daarmee weer een inclusieve school te vormen. In de zomer van 2024 is de Monnikskap verhuisd naar het Kandinsky College. Voor leerlingen en docenten natuurlijk een spannende stap. 

De leerlingen-initiatiefgroep die intenstief heeft meegedacht en meegewerkt aan deze film wilde een product maken waarmee jongeren met een beperking meer zichtbaar worden. Het resultaat is een eerlijke en optimistische film over dit proces van vriendschap tussen de leerlingen van de Monnikskap en het Kandinsky College. Hoe moeilijk of hoe makkelijk is het om een inclusieve vriendschap te sluiten? Wat is daarbij helpend? Wat kan je leren van elkaars beperkingen en talenten? Wat zijn overeenkomsten en wat zijn verschillen? 

Programma

  1. 14:00

    Inloop en ontvangst

  2. 14:15

    Plenaire start en introductie

  3. 14:45

    Vertoning: Vriendschap, de film

  4. 15:15

    Nabespreking

  5. 16:00

    Borrel

Locatie en aanmelden

De Filmvertoning is op de HAN-locatie, Kapittelweg 33. Deze locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto en de fiets. Er zijn een gehandicaptentoileten en gehandicaptenparkeerplaatsen aanwezig. Mocht je specifieke wensen hebben in verband met je beperking, laat het ons dan weten in het aanmeldformulier. 

Nijmegen, Kapittelweg 33, volledig gebouw, straatkant

Samenwerking

Deze film wordt vertoond in het kader van de landelijke week van de toegankelijkheid van 7 tot en met 12 oktober 2024. De vertoning van de film is tot stand gekomen door de samenwerking van onderzoekers van de HAN, Kandinsky College afdeling de Monnikskap, Gemeente Nijmegen en het Zelfregiecentrum Nijmegen. Voor vragen kun je contact met ons opnemen via: communicatie.amm@han.nl

aanmelden hbo-opleiding digid aanvragen
Lectoraat
 

Ethiek van Verbinding met Mensen met een Verstandelijke Beperking

Ons HAN-lectoraat is betrokken bij dit project. Wij doen onderzoek naar het verbeteren van een betekenisvolle verbinding met mensen met een verstandelijke beperking en hun naasten. Dit doen we met partijen uit het werkveld en ervaringsdeskundigen.

twee mensen op blauwe bank