null

De productie digitaliseren met robots, digital twins of AI gaat niet zomaar. Dit moet ingepast worden in uw productieorganisatie en uw mensen moeten ermee werken. In deze workshop ziet u wat digitaliseren betekent voor uw medewerkers en hoe u hen effectief betrekt bij deze ontwikkelingen.

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
HAN Campus Arnhem
Ruitenberglaan 29
Arnhem

Deelname
€ 249- (partners € 149,-)

Waarom deze workshop

Veel  bedrijven zijn bezig met het automatiseren en digitaliseren van hun productieprocessen. Begrippen als AI, Digital Twins, Robots en Cobots buitelen over elkaar heen, vaak binnen het containerbegrip: Smart technologie. In de praktijk blijkt echter dat het ontwikkelen en invoeren van Smart Technologie niet zo eenvoudig is. 

Menselijke focus 

Hoe kunt u Smart Technologie ontwikkelen en effectief inzetten in uw organisatie? Dit is niet alleen een technisch probleem. Maar een even belangrijk onderwerp is de inpassing in uw bedrijf: 

  • Welke nieuwe technologie past bij uw organisatie? 
  • Wat betekent het werken met Smart Technologie voor de mensen in uw organisatie ? 
  • Welke stappen moeten we zetten voor de ontwikkeling van passende technologie? 
  • Wat zijn de consequenties en effecten tijdens en na de invoering? 
Wat gaan we doen 

Over de workshop

Op basis van ons praktijkgericht onderzoek,  behandelen we diverse praktijkcases voor Digital Twinning voor de planning van productieprocessen (een real time beslissingsondersteunend systeem). Na elk van deze cases is er volop ruimte voor uw vragen over de ontwikkeling en/of invoering van (smart) digitalisering in uw eigen toepassing. 

Onderwerpen die behandeld worden: 

  • Welke informatie is nodig en waarom? 
  • Wat is de juiste balans tussen de inzet van mensen en de inzet van technologie 
  • Wat zijn de valkuilen bij het ontwikkelen en gebruiken van digitale technologie en hoe zijn deze te voorkomen? 

U verlaat de workshop met een helder beeld van uw eigen mogelijkheden en mogelijke knelpunten bij de invoering van digitale technologieën. Of u nu begint en oriënteert of al verder bent in het digitaliseren van uw bedrijf.   

Doelgroep 

Voor wie

Alle betrokkenen bij het ontwikkelen van digitalisering en automatisering (directie, (operations) managers, ontwikkelaars van digitale middelen)

Over de spreker
 

Menno Herkes

Menno Herkes is onderzoeker bij het lectoraat Lean & World Class Performance en onderzoekt sinds een aantal jaar het inpassen van digital twins en andere smart technologiën in mkb productieprocessen. Hij was onder andere projectleider van de ontwikkeling van het Fieldlab Digital Twinning in de Achterhoek. 

Door zijn technische en bedrijfskundige achtergrond balanceert Menno op het snijvlak van technologie en de mens. Mensgericht ontwikkelen van technologie is zijn belangrijkste aandachtspunt. 

Portretfoto Menno Herkes