Jongeren over een inclusieve leefomgeving

Fotoexpositie 'Alles kan!'

Handen in een kring vormen samen een ster. metafoor voor inclusie
  • Slim
  • Schoon
  • Sociaal
  • Slim
  • Schoon
  • Sociaal

Wat betekent inclusie voor jou? Wat is het nut ervan? Wanneer is een omgeving inclusief? Laten we hierover in gesprek gaan! Bekijk de expositie en doe mee de dialoogtafels tijdens de opening van de foto-expositie. Middels korte, creatieve werkvormen onderzoeken we samen de waarde van inclusie.

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
HAN Campus Nijmegen
Kapittelweg 33
Nijmegen

Deelname
Ook in Arnhem in de hal van Ruitenberglaan 26

Inclusie, ik denk niet dat dat iets is. Het is een begrip omdat er iets niét is…”

Opening door burgemeester en wethouder

De foto-expositie ‘Alles Kan’ is gemaakt door diverse jongeren en jongvolwassenen die in woord en beeld laten zien wat voor hen belangrijk is als het gaat om een inclusieve werk-, studeer- en leefomgeving. 

De onthulling van de foto’s vindt plaats tijdens de start van de Week van Inclusie op 7 november om 16.00 uur in het bijzijn van burgemeester Bruls en wethouder Cilia Daemen van de gemeente Nijmegen en collegevoorzitter Rob Verhofstad. 

Na de opening is de expo t/m 11 nov. doorlopend te bezoeken tijdens de openingstijden van de HAN. Ook te zien in de centrale hal van Ruitenberglaan 26 in Arnhem.
 

Door jongeren en jongvolwassenen

De diverse jongeren en jongvolwassenen die de foto-expositie ‘Alles Kan’ maakten zijn:

  • Jongvolwassenen van Pluryn die via het bedrijvenproject werken bij het Radboud UMC. Pluryn begeleidt jongeren bij een voor hen geschikte werkplek
  • Studenten van de HAN, die op hun eigen wijze hun studie proberen te voltooien
  • Jongeren van Diversity Skill, een project van New Rootz die in het kader van hun MDT tijd (maatschappelijke diensttijd) op zoek gaan naar de beste versie van zichzelf

Naast de foto’s die jongeren zelf hebben gemaakt met hun smartphone, heeft Annelies Smits, fotograaf,  een portret van elke deelnemer gemaakt.

Twan

Sociale kwaliteit van jongeren

De foto-expositie komt voort uit onderzoek van HAN-onderzoeker Joos Meesters. Zij is op zoek hoe de sociale kwaliteit van jongeren versterkt kan worden. Sociale kwaliteit gaat over hoe iedereen kan participeren op een manier die bij die persoon past. Inclusie is een belangrijke voorwaarde hiervoor.

Jongeren en jongvolwassenen in beeld

Annemae de Vries Week van Inclusie

Waar en wanneer?

De openingsceremonie van de fotoexpositie start op maandag 7 november om 15.30 uur op Kapittelweg 33 te Nijmegen. Na de onthulling van de foto’s om 16.00 uur is er een feestelijk samenzijn met een hapje en een drankje. De ceremonie duurt tot ongeveer 17.30u. De foto's zijn de hele Week van Inclusie nog te bewonderen op de Kapittelweg 33 en de Ruitenberglaan 26!

  1. 15:30

    Ontvangst met Koffie, thee en iets lekkers van BliXem

    De ontvangst is bij de Blauwe Banken (Locatie Kapittelweg 33). Weet je niet waar dit is? Meld je dan in de centrale hal van het gebouw. Hier staat iemand om je door te wijzen naar de goede plek. 

    BliXem zorg voor iets lekkers bij de koffie/thee. 

  2. 16:00

    Opening Expositie en dialoog tafels

    De foto-expositie wordt op feestelijke wijze geopend in de A0.05. Aansluitend kun je de expositie bekijken en in gesprek met de andere gasten over de foto's en inclusie. 

  3. 17:00

    Borrel

    Uiteraard zorgen we voor een hapje en drankje na afloop bij de Blauwe Banken. De hapjes zijn wederom verzorgd door BliXem. 

7-10 november 2022
 

Week van Inclusie

Deze foto expositie is onderdeel van de Week van Inclusie op de HAN. Kan iedereen mee doen aan de maatschappij op een manier die past? Wanneer wel en wanneer niet? Wat vind jij? Is de HAN inclusief? We organiseren de Week van Inclusie om samen het gesprek aan te gaan over inclusie. Want inclusie verdient onze aandacht, doe en praat mee in deze week!

Lars Leenders Week van Inclusie
Postdoc Joos Meesters
 

Kansen vergroten op een gezond en geslaagd leven

Het is zo ongeveer haar persoonlijke missie om verschillende opleidingen, academies en het werkveld met elkaar te verbinden. Hoe matcht docent-onderzoeker Joos Meesters dat met haar postdoconderzoek over het vergroten van sociale kwaliteit bij jongeren met een ondersteuningsbehoefte? Ze licht een tipje van de sluier op.

  • Slim
  • Schoon
  • Sociaal
groep jonge professionals in gesprek